Lávaköves masszázs: mit érdemes tudni róla?

Megdöbbentő, de a mai lávaköves masszázshoz nagyon hasonló módszereket a világ minden táján alkalmaznak és alkalmaztak: az ókori Egyiptomban, az amerikai őslakosok körében, Hawaiin és Indiában egyaránt eredményesen használják a felmelegített köveket gyógyászati célokra.

lávaköves masszázs a svéd masszázst egészíti ki felmelegített kövekkel, amelyeket a test meghatározott pontjaira helyeznek. A 40-60 °C-ra hevített bazaltot olajos masszázs mellett használják a mélyebb szövetek elérésére. A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást, oldja a stresszt és javítja a közérzetet. Az illóolajok segítségével fokozható a masszázs hatása, amit egyénre, illetve panaszra szabottan állítanak össze. A lávaköves masszázs pozitív hatást fejt ki a vérkeringésre, javítja a nyirokkeringést, segít a méregtelenítésben és az izmok ellazításában, ezen felül pedig jót tesz a bőrnek is, mivel a hő hatására az illóolajok jobban beszívódnak.

Fontos, hogy a lávaköves masszázs sokak számára nem ajánlott; érdemes előtte konzultálni a háziorvossal, ha szív és érrendszeri betegség, légzésproblémák, tüdőbetegség áll fent, illetve nem ajánlott menstruáció és terhesség ideje alatt sem!

Ha szeretnéd megtapasztalni a lávaköves masszázs előnyeit, vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeimen!