Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs egy fizioterápiás eljárás, amely során a kötőszövetre gyakorolt lágy fogásokkal fokozom a nyirok folyadék visszaáramlását. A kisartériákból kipréselődő folyadék a nyiroknedv, amely káros hatású duzzanatot okozhat amennyiben felhalmozódik egy bizonyos területen. Nyirok masszázsal meggyorsítható a felgyülemlett folyadék távozása.

Ez a masszázsfajta fokozza a nyirokrendszer ellenálló képességét és megszünteti az anyagcsere zavarokat. A nyirokmasszázs gyengéd masszázs technikákból (kőrkörös, nyomó, simító mozdulatokból) tevődik össze, amely hihetetlen egészségügyi előnyökkel jár. Hatására az anyagcsere hulladék és salakanyagai gyorsabban kiürülnek a szervezetből. A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak másrészt kiválasztódnak.

A nyirokmasszázs alkalmazása sportsérülések esetén is ajánlott. A kezdeti gyulladásos szakasz letelte után alkalmazható a sport masszázs befejezése után. Ez segít megtisztítani a szöveteket a törmeléktől, és segít csökkenteni a kisebb massza ödémáját, amely néha a mély masszázs után jelentkezik. A nyirokelvezetés folyamatos alkalmazása, amíg a kliens gyógyul, hozzájárulhat a szövetregenerációs folyamat fokozásához, azáltal hogy a szövetet minél egészségesebbé teszi.

A nyirokmasszázsnak nincsen káros mellékhatása és mindenki számára alkalmazható, akik energiahiányban vagy lassú immunrendszerben szenvednek.

A nyirokmasszázs ellenjavallatai:

  • veseproblémák
  • májproblémák
  • pangásos szívelégtelenség
  • vérrögök vagy stroke anamnézisében
  • fennálló fertőzésnél

Nyirokmasszázs: a vizesedés megszüntetésére

A nyiroködéma nem csak kellemetlen, de sokszor fájdalmas is, és a szervezet egészének működésére is negatív hatással van. Ennek megszüntetésére alkalmazható a nyirokmasszázs.

A nyiroködéma egy nyirokkeringési zavar révén kialakuló vizenyős duzzanat, amit a nyirokkeringés alulműködése okoz. Ez veleszületett rendellenességek, vagy valamilyen betegség következtében kialakuló zavarok miatt egyaránt lehetséges. Az okok között érrendszeri betegségek, fertőzések – például orbánc –, kopásos ízületi elváltozások és balesetek is lehetnek. A nyirokmasszázs serkenti a nyirokrendszer működését, és növeli az úgynevezett para-szimpatikus idegrendszer aktivitásának szintjét. Célja, hogy a nyirokcsomók és a nyirokvezetékek serkentésével a szervezetet képes legyen önállóan végezni a nyirokkeringést, emellett pedig hozzájáruljon a szervezet méregtelenítéséhez és az immunrendszer megfelelő működéséhez.

Ha Neked is hasonló panaszaid vannak, vegyél részt nyirokmasszázson! Fordulj hozzám bizalommal megadott elérhetőségeim egyikén, és kérj időpontot!

nyirokmasszázs